Back to the top

Regie

Regie

Als Resident Director zorg ik ervoor dat de kwaliteit van de cast onder alle omstandigheden hoog blijft. Een musical is een complex geheel. Er zijn veel rollen en regelmatig wisselingen in de cast. De gelaagdheid van de scenes, en alle andere zaken die daarop van invloed zijn zoals techniek en muziek, maakt dit soort producties tot een enorme uitdaging om aan te werken.

Ervaring met grote producties
Ik heb mij gespecialiseerd in complexe grote producties zoals Soldaat van Oranje en The Lion King. En daarin ligt precies mijn interesse en mijn kracht. Grote producties met een stevige inhoud. Dit vraagt om gedetailleerde regie en krachtig, helder leiderschap.

Vertrouwen is de basis van ieder creatief proces
Je moet inspirator zijn, en bovenal, kennis hebben hoe je het beste uit de spelers kunt halen. Alles begint bij respect voor iedere medewerker en interesse in iedere speler. Dit betekent dat je goed moet kunnen kijken en luisteren. Ook moet je open staan voor ieders persoonlijke inbreng, terwijl het eindresultaat, dat vaak vast staat, niet uit het oog mag worden verloren.

Resident Director op interim basis
Mijn ervaringen in het verleden met “The Lion King” en “Soldaat van Oranje” hebben duidelijk gemaakt, dat dit vaak lange en intensieve trajecten met spelersgroepen zijn. Trajecten die goed op interim basis ingevuld kunnen worden. Dit heb ik onder andere bij “Zorro” en “On Your Feet” gedaan.

Meer info over interim mogelijkheden als Resident Director?
Neem contact met mij op.