Back to the top

Bio

Bio

Mijn naam is René van Zinnicq Bergmann. Ik leef theater. Mijn interesse ligt in het samenwerken met anderen aan een bloeiend theaterklimaat.

Mijn missie is om leiding te geven aan creatieve processen, met als doel ervoor te zorgen dat iedereen het beste van zichzelf geeft. Ik wil met theater een ontmoetingsplek creëren waar dromen en ideeën samenkomen en op die manier een bijdrage leveren aan een relevant en divers theaterklimaat in Nederland.

Ik ben sinds mijn afstuderen in 1989 werkzaam in de culturele sector. Waar ik ooit begon als acteur bij grote theatergezelschappen en in tv series, is mijn interesse steeds meer verschoven naar de sturende, inspirerende en regisserende kant van werkprocessen in de podiumkunsten. In leidinggevende functies bij grote complexe theaterproducties heb ik mij ook ontwikkeld tot een goede manager.
.
Door mijn persoonlijke en professionele benadering kan ik ervoor zorgen dat mensen het beste van zichzelf kunnen laten zien. Kenmerkend voor de samenwerking met mij is:
• Ik ben eerlijk
• Mijn brede ervaring in en kennis van de podiumkunsten maakt dat mensen mij snel vertrouwen, wat de samenwerking ten goede komt
• Ik kan mensen goed inspireren
• Ik daag mensen uit om creatief te zijn en vrij te denken
• Ik ben van nature nieuwsgierig, waardoor mensen met wie ik werk zich gezien en gehoord voelen
• Ik ben een teamspeler, ik kan goed werken onder hoge druk waarin onderlinge samenwerking en wederzijds vertrouwen de sleutelbegrippen zijn
• Ik hou ervan om mijn rol als leider duidelijk op te pakken en weloverwogen beslissingen te nemen

Mijn sterke communicatieve vaardigheden, mijn creatief denkvermogen en mijn humor zorgen ervoor dat ik het verschil kan maken.

Wil je meer over me weten?
Download mijn volledige CV voor een overzicht van werkervaringen en opleidingen

Volg me op Instagram

Of ga naar mijn IMDb